SOVOT is hét platform in het openbaar voortgezet onderwijs in Tilburg. We zijn er voor iedereen en iedereen doet mee! Door -samen met onze scholen- professioneel, innovatief en wendbaar onderwijs te bieden, vormen we maatschappelijk vaardige leerlingen. We dagen ze uit, net als onze medewerkers, continu het beste uit zichzelf te halen, kansen te zien en talenten te benutten.

Waarin ben jij Koning?

“Waarin ben jij Koning?” Dát is de vraag die leerlingen van het Koning Willem ll College gesteld krijgen en waarop ze hun antwoord vinden. De school vindt het belangrijk dat iedereen zijn passie volgt, talenten ontdekt en daarin kan excelleren. Daarom zijn er naast de standaardvakken tal van verbredende en verdiepende activiteiten. Zo biedt de school versterkt talenonderwijs: Delf scolaire, Goethe Deutsch en Cambridge Engels en is de school aangesloten bij WetenschapsOriëntatie Nederland (WON).

Dans en topsport

Als DaMu-school en Topsport Talentschool geven we leerlingen die hun talent en passie voor dans en sport al hebben ontdekt de kans om dat talent verder te ontwikkelen. Wij zorgen ervoor dat het voor hen mogelijk is om school en dans of topsport verantwoord te combineren.

Plusprofielen

Alle andere leerlingen van het Koning Willem ll College bieden we de gelegenheid om hun talenten eerst te ontdekken en vervolgens te ontwikkelen. Daarom zijn we in de brugklas gestart met speciale plusprofielen waar leerlingen uit kunnen kiezen: sport extra, atelierklas, podiumklas én ICT & mediadesign. Leerlingen die kiezen voor een plusprofiel besteden zowel binnen als buiten school extra tijd aan vaardigheden als samenwerken, reflecteren, kritisch en creatief denken, plannen, doorzetten en focussen. Aan het eind van de brugklas besluiten ze zelf of ze ermee doorgaan, willen stoppen of liever een ander plusprofiel kiezen.

×

Hallo,

Wil je werken bij SOVOT en heb je een vraag, neem dan contact op onze recruiter. Je kunt altijd een mail sturen naar w.vpelt@sovot.nl

× Ik heb een vraag over werken bij SOVOT