SOVOT is hét platform in het openbaar voortgezet onderwijs in Tilburg. We zijn er voor iedereen en iedereen doet mee! Door -samen met onze scholen- professioneel, innovatief en wendbaar onderwijs te bieden, vormen we maatschappelijk vaardige leerlingen. We dagen ze uit, net als onze medewerkers, continu het beste uit zichzelf te halen, kansen te zien en talenten te benutten.

Maatwerk voor toptalent

Het Koning Willem ll College is als enige in de regio Topsporttalent School. De school heeft daarnaast een DAMU-licentie (dans en muziek). Leerlingen die de vooropleiding Dans van de Fontys Hogescholen volgen, kunnen op bijzonder maatwerk rekenen. Deels bestaat dat maatwerk uit het verlenen van ontheffing voor sommige vakken. Maar vaker nog is het een kwestie van flexibel omgaan met afspraken die op school gelden.

Tijd voor training, toernooi én school

In de brugklas eindigen de reguliere lessen iedere dag om 14.15 uur. Zo krijgen de sporters op het Koning Willem ll College de kans om ’s middags te trainen. Mochten school- en trainingstijden elkaar bijten, dan zorgen wij voor op maat aangepaste roosters. Topsporters hebben in de onderbouw speciale studie-uren waar zij in hun eigen topsportlokaal onder begeleiding kunnen werken aan schoolopdrachten. Daarnaast zijn er per leerling waar nodig individuele afspraken. Zo zijn er turners en kunstschaatsers die wel 25 uur met hun sport bezig zijn. Dat we rekening houden met het aantal toetsen en met de hoeveelheid huiswerk is dan vanzelfsprekend. En er zijn sporters die de wereld rondreizen om deel te nemen aan toernooien. Digitale leermiddelen bieden in dat geval uitkomst. Weer een ander mag gespreid examen doen of krijgt ontheffing van een vak. Zo biedt de school maatwerk voor toptalent.

×

Hallo,

Wil je werken bij SOVOT en heb je een vraag, neem dan contact op onze recruiter. Je kunt altijd een mail sturen naar w.vpelt@sovot.nl

× Ik heb een vraag over werken bij SOVOT