SOVOT is hét platform in het openbaar voortgezet onderwijs in Tilburg. We zijn er voor iedereen en iedereen doet mee! Door -samen met onze scholen- professioneel, innovatief en wendbaar onderwijs te bieden, vormen we maatschappelijk vaardige leerlingen. We dagen ze uit, net als onze medewerkers, continu het beste uit zichzelf te halen, kansen te zien en talenten te benutten.

Maatschappelijk ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk thema voor het Beatrix College. Met het project Beatrix Maatschappelijk Ondernemen (BMO) richt de school zich op activiteiten die daaraan bijdragen. Met BMO wil de school kansen creëren voor leerlingen en een win-winsituatie vinden met partners.

Persoonlijke vorming

Elke leerling neemt tijdens zijn of haar schoolloopbaan deel aan een BMO-project; een project met een maatschappelijke doelstelling. Ze krijgen daar coaching bij en mogen er 75 lesuren vrij aan besteden. Het doel is om ondernemerschap, zelfstandigheid en omgevingsbewustzijn te stimuleren. Het Beatrix College vindt persoonlijke vorming en maatschappelijke binding heel belangrijk en wil leerlingen op deze manier een duurzame basis geven.

Enkele voorbeelden van BMO-projecten:

  • Knutselen met kinderen in het speciaal basisonderwijs
  • Activiteiten organiseren in een kinderziekenhuis
  • Uitwisseling met Nicaragua opzetten
  • Gezellig diner voor vluchtelingen organiseren
×

Hallo,

Wil je werken bij SOVOT en heb je een vraag, neem dan contact op onze recruiter. Je kunt altijd een mail sturen naar w.vpelt@sovot.nl

× Ik heb een vraag over werken bij SOVOT