SOVOT is hét platform in het openbaar voortgezet onderwijs in Tilburg. We zijn er voor iedereen en iedereen doet mee! Door -samen met onze scholen- professioneel, innovatief en wendbaar onderwijs te bieden, vormen we maatschappelijk vaardige leerlingen. We dagen ze uit, net als onze medewerkers, continu het beste uit zichzelf te halen, kansen te zien en talenten te benutten.

Een high tea organiseren voor ouderen

De maatschappij reikt veel verder dan de directe leefwereld van onze leerlingen. Op het Reeshof College vinden wij het heel belangrijk dat onze leerlingen contact hebben met mensen uit de wijk – van alle leeftijden en culturen. In alle leerjaren lopen onze leerlingen daarom stages die erop gericht zijn de maatschappelijke betrokkenheid te vergroten.

Betrokken bij de omgeving

We organiseren tal van projecten voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking, zodat leerlingen op een nieuwe manier in contact komen met hun omgeving. Een mooi voorbeeld zijn de uitgebreide high teas die leerlingen uit het derde leerjaar verzorgen voor ouderen uit de wijk. De leerlingen denken na over de gerechten, de tafelindeling, versieringen voor op tafel, de verdeling van het budget voor de boodschappen en de uitnodiging. Het resultaat: mooi gedekte tafels, heerlijke hapjes en leuke gesprekken tussen de leerlingen en ouderen.

Deze activiteiten dragen merkbaar bij aan een breder beeld van de samenleving én het zorgt op microniveau voor een verbetering van de wijk.

×

Hallo,

Wil je werken bij SOVOT en heb je een vraag, neem dan contact op onze recruiter. Je kunt altijd een mail sturen naar w.vpelt@sovot.nl

× Ik heb een vraag over werken bij SOVOT