BEATRIX COLLEGE - BETROKKEN, BETROUWBAAR EN BEVLOGEN

Het Beatrix College is een openbare school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, havo, atheneum, tweetalig atheneum en 5M ‘Anders Leren’. Het Beatrix College ligt in het hart van de wijk De Reeshof. Op het Beatrix College staan ​​de leerling en zijn leerproces centraal. De school helpt leerlingen het maximale uit zichzelf te halen.

Je kunt je in brede zin ontwikkelen. Dat is de missie van het Beatrix College. Deze missie kan worden samengevat met de woorden: betrokken, betrouwbaar en bevlogen. Die missie komt overal terug. De docenten van het Beatrix College zijn respectvol en interactief naar en met elkaar. Je kunt tenslotte alleen leren als je je comfortabel en veilig voelt. Leren begint ook met nieuwsgierigheid. De leraren willen ‘het vuur aanwakkeren in de leerling’. De school doet dit met enthousiasme in en voor het werk. Maar ook met maatwerk en flexibiliteit in de programma’s.

Leerlingen van het Beatrix College hebben iets om uit te kiezen. Naast cursussen zoals voorbereidend beroepsgericht voortgezet onderwijs, havo en atheneum, staan ​​ook 5M ‘Anders Leren’, tweetalig atheneum en Beatrix maatschappelijk verantwoord ondernemen op het menu.

5M staat voor ‘Met Minder Mensen Meer Meesterschap’. Deze gemengde afdeling is ideaal voor leerlingen die willen beïnvloeden wat ze leren, hoe ze het doen en in welke snelheid.

Leerlingen die kiezen voor tweetalig atheneum (TTA), kiezen voor een pittige pre-universitaire opleiding met lessen die in het Engels worden gegeven. Ze maken ook kennis met de Nederlandse taal en cultuur door uitwisselingen, excursies en andere activiteiten.

Ten slotte worden leerlingen in het kader van het Beatrix-programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen uitgedaagd om met ideeën te komen en uit te werken, wat de wereld een beetje leuker maakt.

 

Ruimte voor talent

Voor hoogbegaafde leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool heeft het Beatrix College een speciaal onderwijsprogramma ontwikkeld: Talentum. De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs kan...

Maatschappelijk ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk thema voor het Beatrix College. Met het project Beatrix Maatschappelijk Ondernemen (BMO) richt de school zich op activiteiten die daaraan bijdragen. Met BMO wil...

Review van/door de havo

Het Beatrix College behaalt prima resultaten en de leerlingen zijn tevreden. Toch is er altijd ruimte voor verbetering. Daarom voerde de school een review uit, samen met de leerlingen, over...

Leren van elkaar

Om de kwaliteit van het onderwijs op het Beatrix College te behouden en verder te verbeteren, heeft de school het Onderwijs- en OntwikkelingsLAB in het leven geroepen. Het doel is...